2 Eggs
2 Slices of Toast / English Muffins
Butter
Hollondaise sauce / mustard
Vinegar
Optional Toppings
Cheese
Avocado
Salmon
Bacon
Instructions:
Poached Eggs:
Fill a pot with at least 5 cm of water (height of an upright egg), bring to a boil and turn off the heat. Add about two shot glasses of vinegar. The acidity ensures that your eggs don't fall apart. Wait for the boil to quiet down. You want the water to be as hot as possible, but no bubbles when you put in the eggs. Crack eggs into a very small bowl or a tea cup one at a time and carefully place in the hot water. Wait for 3 minutes before retrieving with a skimmer. Put skimmer on tea towel to get rid of excess water before putting on toast.
Toast and Assembly
Toast and butter up some bread. Add optional toppings (cheese, avocado, salmon, bacon) and finally top with eggs and condiment of choice. The original recipe calls for hollondaise sauce, which is annoying to make because it uses a lot of egg yolks and has no use for the egg whites. You can just buy ready made hollondaise or use mustard instead. Chili sauce also worked for me, but I'm sure some people would object to calling it eggs benedict by this point.
Fülle einen Topf mit mindestens 5 cm Wasser (eine Ei-Hochkantlänge), bringe ihn zum kochen und stelle den Herd ab. Füge etwa zwei Schnapsgläser mit Essig hinzu. Die Säure sorgt dafür, dass die Eier im Wasser nicht zerfallen. Warte bis das Wasser nicht mehr kocht. Es sollte noch möglichst heiß sein, aber keine Blasen mehr bilden, wenn die Eier dazukommen. Eier einzeln in kleine Schüsseln oder Teetassen schlagen und vorsichtig ins Wasser gleiten lassen. Nach 3 Minuten mit Abschöpfkelle herausnehmen und kurz auf einem Küchentuch von überschüssigem Wasser befreien bevor es auf den Toast kommt.
Toast und Zusammenstellung
Brot toasten und buttern. Optional mit Käse, Avokado, Lachs oder Schinken belegen und schließlich mit pochierten Eiern und Sauce bedecken. Das Originalrezept verlangt Sauce Hollondaise, die nervig in der Herstellung ist, weil sie viel Eigelb verlangt und keine Verwendung für das Eiweiß hat. Alternativ lässt sich die Sauce vorgefertigt kaufen oder durch Senf ersetzen. Chilisauce hat mir auch schon geschmeckt, aber an dem Punkt würden es wahrscheinlich einige nicht mehr Eier Benedict nennen.