Mashed Potatoes, Spinach and Eggs

Kartoffelbrei, Spinat, Ei



Kartoffelbrei, Spinat, Ei

Ingredients:

1 kg potatoes (mealy)
500 g block of creamed spinach
milk
3 cloves garlic
2 eggs per person
nutmeg

Instructions

Mashed Potatoes

1. Peel potatoes and cut into similar sized pieces. Peel the garlic cloves and add them whole to the potatoes.
2. boil everything in salted water. The water should taste salty. The aim is to avoid having to add salt after cooking. Cook until the potatoes can no longer be lifted out of the pot with a knife.
3 Drain and mash with a little milk and a potato masher to obtain a satisfactory consistency.
4 Grate in the nutmeg and mix. Add salt, vegetable stock or butter to taste.

Spinach

A block of creamed spinach may be the most reliable way to tell that you're in a German supermarket. I have yet to see this in another country. If you don't live in Germany and want to create a similar product, chop lots of spinach, white onions, garlic and boil in cream.

Scrambled Eggs

I hear that some people prefer their eggs sunny-side-up, but only scrambled eggs complete the original 3-component-kindergarten-meal.
1. Whisk two eggs per person with some milk.
2. Season with salt, pepper, oregano or with your other preferred spices
3. Fry in pan until fluffy. Be careful not to overcook

Zutaten:

1 kg Kartoffeln (mehligkochend)
500g Blockspinat
Milch
3 Knoblauchzehen
2 Eier pro Person
Muskat

Zubereitung

Kartoffelbrei

1. Kartoffeln schälen und in ähnlich große Stücke schneiden. Knoblauchzehen schälen und ganz zu den Kartoffeln geben.
2. Alles in Salzwasser kochen. Das Wasser sollte salzig schmecken. Ziel ist es, dass nach dem Kochen nicht nachgesalzen werden muss. Kochen bis die Kartoffeln mit Messereinstich nicht mehr aus dem Topf zu heben sind.
3. Abgießen und mit etwas Milch und Kartoffelstampfer so bearbeiten, dass eine zufriedenstellende Masse entsteht.
4. Muskat reiben und vermengen. Je nach Geschmack nachsalzen, Gemüsebrühe oder auch Butter untermischen.

Spinat

Blöcke Rahmspinat im Topf aufwärmen

Rührei

Spiegeleier werden vielleicht teilweise bevorzugt, aber nur Rührei vollendet das originale 3-Komponenten-Kindergartenessen.
1. Je Person 2 Eier mit etwas Milch verquirlen.
2. Salz, Pfeffer, Oregano oder sonstige Gewürze der Wahl untermischen
3. In Pfanne fluffig (nicht zu lang) braten




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