Cinnamon Rolls

Zimtschnecken



Zimtschnecken

Ingredients:

Dough

500g flour
25 g fresh yeast
250 ml warm milk
100 g butter
100 g sugar
1 egg
1 tsp cardamom, freshly ground

Filling

150 g soft butter
100 g sugar
1 tbsp cinnamon

Intructions

Dough

1. Heat the butter within the milk in a pot. The butter should melt, but the pot should not be too hot to touch.
2. Dissolve sugar and yeast in this mixture. Crack an egg in and mix well.
3. Mix cardamom and flour separately and then add bit by bit to the rest.
4. Knead until the dough just separates from the bowl. Don't knead for too long.
5. Make a dough ball and cover with a towel. Put in a warm place and let rise for about an hour or until the volume has roughly doubled.

Filling

1. Mix cinnamon and sugar.
2. Work into soft butter until you get a uniform mixture.
(3) The mixture should be very soft. If it's not, you can heat it in the microwave for a few seconds.

Rolling

1. On a floured work surface roll dough into a large rectangle of about 1 cm thickness or less. 2. Spread filling evenly across rectangle.
3. Roll up starting from a long edge.
4. Cut into buns. Either cut 3 cm thick parallel slices or cut into wedges, putting them on their thicker sides and pressing in the thin sides with a finger.
5. Place on baking parchment with about 5 cm distance between buns. Once again cover with towel and let rise for another 30 minutes in a warm place.

Baking

1.Bake at 200°C (390°F) for about 15 minutes.





Zutaten:

Teig

500g Mehl
25 g Frischhefe
250 ml warme Milch
100 g Butter
100 g Zucker
1 Ei
1 TL Kardamom, frisch gemahlen

Füllung

150 g weiche Butter
100 g Zucker
1 TL Zimt

Zubereitung

Teig

1. Butter in Topf mit Milch erwärmen. Sie sollte schmelzen, aber der Topf nicht zu heiß werden, um ihn mit der Hand anzufassen.
2. Zucker und Hefe in diesem Gemisch auflösen. Ei dazuschlagen und gut vermischen.
3. Kardamom separat mit Mehl vermengen und Schubweise zum Rest geben
4. Kneten bist der Teig sich gerade so vom Schüsselrand löst. Nicht zu lang kneten.
5. Ball formen und mit Handtuch bedecken. Für eine Stunde, bzw bis sich das Volumen inetwa verdoppelt hat an einen Warmen Ort stellen.

Füllung

1. Zimt mit Zucker mischen.
2. In weiche Butter einarbeiten bis eine gleichmäßige Masse entsteht.
(3) Die Masse sollte sehr cremig sein. Falls nicht, einige Sekunden in die Mikrowelle stellen.

Schneckenformen

1. Teig auf bemehlter Arbeitsfläche zu einem großen Viereck von unter 1 cm Dicke rollen.
2. Füllung gleichmäßig auf dem Viereck verteilen
3. Viereck von einer langen Kante ausgehend einrollen
4. Schnecken schneiden. Entweder in 3 cm dicke parallele Scheiben schneiden. Alternativ in leichte Keilformen schneiden, auf die breite Seite legen und an der dünnen Stelle eindrücken.
5. Auf Backpapier mit 5 cm Abstand zwischen Schnecken platzieren. Mit Handtuch bedecken und nochmals 30 Minuten warm ruhen lassen

Backen

1. Bei 200°C ca 15 Minuten backen




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