Ingredients:
Dough
250 g ground almonds
150 g icing sugar
1 tbsp cinnamon
1 egg white
1 tbsp rum or almond liqueur
Frosting
125 g icing sugar
1 egg white
Instructions
Dough
1. Mix almonds and icing sugar
2. Add egg white and rum and knead to a smooth ball.
3. Dust the work surface with icing sugar and roll out the dough. Cut cookies and place on baking sheet.
Frosting
1. Beat egg white into a foam.
2. Add icing sugar bit by bit.
3. Paint cookies evenly with frosting leaving the sides free.
Backen
Preheat oven to 160°C and bake for 10-15 minutes. The frosting should still be white and biscuits delicate. They will reach the desired chewy texture after cooling down. Stored in an air tight container they should keep for at least 6 weeks.
The original recipe:
Zutaten:
Teig
250 g Mandeln, gemahlen
150 g Puderzucker
1 TL Zimt
1 Eiweiß
1 EL Rum oder Mandellikör
Guss
125 g Puderzucker
1 Eiweiß
Zubereitung
Teig
1. Mandeln und Puderzucker vermengen
2. Eiweiß und Rum hinzugeben und zu einem glatten Ball kneten
3. Arbeitsfläche mit Zucker einpudern und Teig ausrollen. Formen ausstechen und auf Backblech legen
Guss
1. Eiweiß mit Handmixer oder Schneebesen schaumig schlagen
2. Schubweise Puderzucker untermixen
3. Plätzchen gleichmäßig mit Guss bepinseln. Die Seiten frei lassen
Backen
Ofen auf 160°C vorheizen und 10-15 Minuten backen. Der Guss sollte weiß bleiben. Nach dem Abkühlen haben sie die gewünschte Konsistenz und halten sich in luftdicht gelagert mindestens 6 Wochen.
Das Originalrezept aus einer englischen Zeitung: